Begraven

De keuze voor begraven heeft onder meer te maken met de wijze van herdenken. Als u een begrafenis wilt, kiest u voor een graf en eventueel voor een gedenkmonument. Het is een plek waar nabestaanden naar toe kunnen gaan en troost kunnen vinden. In Nederland kennen we twee soorten graven: het particuliere graf (ook wel familiegraf genoemd) en het algemene graf.

Particulier graf
Het particuliere graf staat op naam. U bepaalt wie er van de familie wordt begraven. Een dergelijk graf wordt gehuurd. De termijn van uitgifte ligt meestal tussen de 10 en 30 jaar en is te verlengen. Bij een particulier graf geldt vaak een onderhoudsverplichting.

Algemeen graf
Voor een algemeen graf betaalt u meestal minder dan voor een particulier graf. In een dergelijk graf worden ook overledenen afkomstig van andere families begraven. U kunt niet vastleggen dat uw partner of andere nabestaanden na overlijden in hetzelfde graf komen. De huurtermijn voor algemeen graf kunt u niet verlengen.

Grafmonument
Bij een algemeen of particulier graf kunt u een grafmonument laten plaatsen. Ze zijn er in verschillende vormen, afmetingen en materialen. Voor het opschrift en het lettertype bestaan verschillende mogelijkheden. Dit kan per begraafplaats verschillen. Dit geldt ook voor de kosten van het onderhoud. CVU Uitvaartzorg adviseert u graag over de diverse mogelijkheden.

Wilt u meer weten over begraven, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op:
0800 288 22 55.