Thuisopbaring

Het opbaren van de overledene in een uitvaartcentrum is altijd mogelijk. De laatste jaren zien we een terugkeer van de opbaring in huiselijke kring. Vroeger kwam dat vaak voor. Nabestaanden kiezen ervoor de overledene tot de dag van de uitvaart thuis te houden. Op die manier kunnen ze in een voor hun vertrouwde omgeving afscheid nemen. Een uitvaartverzorger van CVU kan u over de praktische gang van zaken informeren.

Hij of zij vertelt u bijvoorbeeld over het opbaren op bed of in de uitvaartkist. U kunt kiezen voor een eenvoudige opbaring of juist voor een volledige thuisopbaring met rouwschermen. Technische hulpmiddelen zorgen ervoor dat de overledene geconditioneerd blijft. Met behulp van thanatopraxie is het ook mogelijk de overledene te conserveren zonder technische hulpmiddelen.

Thanatopraxie
Thanatopraxie is lichte balseming, waardoor het lichaam van de overledene langer in betere conditie blijft. Voordeel hiervan is dat het lichaam zonder een koeler (thuis) kan worden opgebaard, ook bij warm weer. Nabestaanden hebben daardoor de zekerheid dat de overledene tot en met de dag van de uitvaart (thuis) kan worden opgebaard. Een ander voordeel van thanatopraxie is voor nabestaanden het cosmetisch effect. De natuurlijke gelaatskleur van de overledene komt nagenoeg volledig terug.

Wilt u meer weten over thuis opbaren, stuur ons dan een bericht of neem gratis contact met ons op:
0800 288 22 55.